Il Nostro Menu
- Tartara di tonno e avocado €16
- Gamberoni al forno con pancetta croccante e crema di zucchine €15
- Insalata di mare tiepida (cozze, vongole, calamari) €14
- Piadina con stracciatella e alici marinate €13
- Passatina di ceci e baccalà in tempura €15
- Bruschette carota, pesce spada affumicato e mandorle €12
- Tagliere di salumi e formaggi e sott’oli €13
- Tartara di manzo e maionese alle mandorle €17
- Pappa al pomodoro e cuore di bufala €12
- Crostone di pane con stracciatella, mortadella IGP e pistacchio €13
- Selezioni di bruschette € 9
- Grilled bread with various toppings
- Pici cacio pepe rosa e tartara di gambero €17
- Spaghetti allo scoglio (cozze, gambero, vongole, calamari) €16
- Tagliolini branzino, pomodoro datterino e olive taggiasche €16
- Tortelli ripieni di capesante e gamberi con crema di astice e zafferano €20
- Paccheri al ragù di calamari €14
- Tagliatelle broccoli, tonno e bottarga €16
- Ravioli maremmani con ragù toscano
- Tagliolino al tartufo
- Lasagna
- Pici alla carbonara
- Pici cacio e pepe
- Pici al ragù
- Pici all’aglione
- La frittura della Grotta €17
- Grigliata (scampi, gamberi, branzino, calamaro, tonno) €23
- Spiedini di gamberi e calamari gratinati al forno €15
- Filetto di salmone in crosta di sesamo nero e zucca gialla €17
- Guazzetto di crostacei, molluschi e pane tostato €20
- Polpo arrostito, crema di fave e fonduta di pecorino €20
- Tagliata al lardo o rucola e grana con patate arrosto €19
- Ossobuco alla senese con spinaci saltati €15
- La Fiorentina con i suoi contorni € 6/100g
- Straccetti di pollo con funghi porcini €16
- Agnello alla griglia con patate arrosto €17
- Hamburger e patate fritte €16
- Grigliata di carne e verdure (salsiccia, costoleccio, tagliata, pollo) €17
- Mousse al caramello salato € 6
- Salted caramel mousse
- Millefoglie scomposto € 7
- Croccante al pistacchio € 7
- Tiramisù € 6
- House Tiramisu
- Soufflé al cioccolato € 8
- Torta di noci € 6
- Sorbetto al limone € 6
- Cantucci e vinsanto € 8
ANTIPASTI DI MARE
Tuna and avocado tartare
Oven-baked prawns with crunchy pancetta and zucchini cream
Lukewarm seafood salad (mussels, clams, squid)
Flat bread with stracciatella and marinated anchovies
Chickpeas cream and salt cod tempura
Grilled bread slices topped with carrot, smoked swordfish and almond
ANTIPASTO DI TERRA
Tagliere di salumi e formaggi toscani
Selezione di bruschette
Platter of cold cuts and salami, cheese and pickles
Beef tartare with almond mayonnaise
Bread and tomato soup with buffalo’s milk cheese
Bread crouton topped with stracciatella, mortadella (protected geographical indication) and pistachio
Primi di mare
Thick, hand-rolled water-and-flour pasta with pink pepper and shrimp tartare
Seafood spaghetti (mussels, shrimp, clams,
Tagliolini noodles with sea bass, date tomatoes and taggiasche olives
Parcels of pasta filled with scallop and shrimp with saffron and European lobster cream
Tube-shaped pasta with squid sauce
Noodles with broccoli, tuna and mullet roe
Primi di terra
Ravioli stuffed with ricotta and spinach with Tuscan meat sauce
Tagliolini noodles with truffle sauce
Oven-baked lasagna
Thick, hand-rolled water-and-flour pasta with cured pork jowl, beaten egg-yolk and cheese
Thick, hand-rolled water-and-flour pasta with cheese and black peppercorns
Thick, hand-rolled water-and-flour pasta with meat sauce
Thick, hand-rolled water-and-flour pasta with Tuscan elephant garlic and tomato sauce
Secondi di mare
Deep-fried fish and seafood
Grilled fish and seafood (scampi, shrimps, sea bass, squid, tuna)
Oven-baked shrimp and squid skewers au gratin
Salmon fillet in a black sesame and squash crust
Shellfish stew with toasted bread
Roasted octopus, broad beans cream and melted pecorino cheese
Secondi di terra
Sliced beef with lard or with rucola and grana cheese, served with roast potatoes
Stewed shank of veal with sautéed spinach
Grilled T-bone steak with side diS
Shredded chicken with porcini mushroomsG
Grilled lamb with roast potatoes
Cheeseburger with tomato, lettuce and French fries
Grilled meat and vegetables (sausage, spare ribs, slice be
Contorni
Fagioli cannellini White Cannellini beans
Verdure grigliate Grilled vegetables
Patatine fritte French fries
Spinaci Spinach
Insalata verde o mista Green or mixed salad
Patate arrosto Roast potatoes
DOLCI
Decomposed millefeuille
Pistachio brittle
Chocolate soufflé
Walnut tart
Lemon sorbet
Hard almond biscuits to dip in Vin Santo